Perquè es tan necessari avui en dia les webs amb disseny Responsive?

8 de novembre de 2014 by in category Responsive tagged as , , , , with 0 and 0
Home > Blog > Responsive > Perquè es tan necessari avui en dia les webs amb disseny Responsive?

En el passat, quan es volia fer una pàgina web, no es necessitava pensar en més d’un dispositiu o lloc on anava a ser visualitzada la nostra web i únicament es programava en el llenguatge que fos amb la idea de les mesures d’una pantalla convencional, avui en dia de tamany recomanable 960 píxels d’amplada.


Actualment l’ús de milions de dispositius mobils diferents i la creixent demanda de webs per a dispositius com tables o mobils ha fet que les pàgines tinguin un canvi evolutiu a l’hora de crear-les per les mesures d’aquests aparells, per tant, es creava una web per a dispositius i un altre per a pcs, ordinadors de sobretaula o portatils.


El concepte “One Web” o “Web for all” fa referència precisament a la idea de contruir l’estructura d’una web de forma que sigui accesible des de qualsevol dispositiu “Web for everything”

De sobte a Ethan Marcotte, dissenyador nortamericà, desenvolupa una idea que es molt sencilla d’entendre. Bàsicament programa una sola web que funcioni en tots els dispositus sigui quina sigui la seva resolució, amb l’ajuda de fulles d’estil CCS en la última versió (fins ara), la CCS3, crea un programari flexible que ajuda a visualitzar els continguts tant en els ordinadors (1028×768 píxels de mitjana), com en les tablets (800×600 píxels normalment) i com als smartphones (d’uns 320px d’amplada o superior).


Això revoluciona el mercat de la creació de pàgines web i de les estructures de les mateixes creades fins ara. Gràcies a la Responsive Web Design (RWD), o com es nomena aqui “Disseny Web Adaptable”, ara només necessitem programar i omplir contingut una sola vegada i es pot visualitzar molt be a tot arreu.

Perquè es tan necessari avui en dia les webs amb disseny Responsive?

√ Reducció de costos:  Principalment, quan parlem de la creació d’una pàgina web sempre el que ens vindrà al cap serà el costos que tindrà, per tant, per començar podría ser dels millors arguments per utilitzar-ho, ja que si només has de crear una web i no diverses per a cada dispositiu això que t’estalvies en temps, recursos, manteniment, modificacions i actualitzacions, entre d’altres.


√ Reducció d’errors: El fet de que únicament haguem de modificar un sol contingut fa que no només estalviem temps en la rectificació o actualització dels continguts de la web, sinó que també es creen menys possibles errors quan no hem de modificar totes les versions de la web, així com els errors produïts dels enllaços compartits a les xarxes socials o a altres webs, ja que si es pot obrir des de qualsevol dispositiu, tant si es a través de smartphone com des del pc no tindrem errors produïts per la mescla de les diferents procedencies o plataformes, i també errors de redireccionaments i errors derivats d’aquests.


√ Millora de usuabilitat i conversió: EAquesta tecnologia aporta als nostre portal únic una forma d’ús mai vista fins ara, ja que s’adabta sempre als espais d’amplada de la resol·lució de la nostra pantalla, sigui quina sigui, per tant no tindrem espais laterals en buit o lo que es fin i tot pitjor, tenir que utilitzar la barra lateral inferior tant sovint per a desplaçar-nos a un o altre lateral de la nostra pàgina web. Això afecta a la conversió directament perque la gent se sent més comode a la web i aprofita tota la informació que li vulguis donar d’una ullada, al menys en tota la seva amplada i l’impacte al visitant es millora molt. Això afectarà molt positivament a la teva marca ja que estaràs donant la imatge adeqüada de innovació a través del nostre portal.


Està clar que les utilitats d’una aplicació específica per un smartphone i les que s’utilitzen en una web senzilla professional son encara molt destacables i diferents, però tenir una web visualment ben estructurada gràcies a la tecnologia Responsive RWD és un gran punt a favor.


Enllaços d’interés:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Disseny_web_adaptatiu
http://www.antoniorigo.com/diseno-web-adaptable

Add comment

Pr0j3ct.com Pr0j3ct ~ 2020

Abrir chat